Лавинна лекция сезон 2023

Зимата пак се е запътила към нас, климатолозите вещаят „трета La Nina подред” (такова май не помним), в планините вече се белее…

Това е точният момент да започнем да се подготвяме по-сериозно за сезона. Може би вече купихте ски, може би и ново яке, лавинен уред или нещо друго? Но здраве и знания не се купуват и точно за това ни се струва, че е добре да се погрижите и за най-важната “екипировка” във фриирайда – онова под каската..

И понеже това е една от най-важните части от мисията на БАССЕС,  ние за пореден път ще проведем традиционната ни лекция по Лавинна безопасност. Тази година ще се върнем към академичния дух на университетската аудитория със събитие „на живо“, като то ще се проведе в сряда вечер, 30 ноември 2022г. от 19:15ч. в 65 аудитория в Ректората на СУ “Климент охридски”. Мястото ни е познато от лекциите в “ерата преди Ковид”.

Пред вас ще се изправи Момчил Панайотов, който ще се постарае да сподели мислите, знанията и личния (понякога горчив) опит, а ще се постараем да подсигурим и още един силен разказ от човек, който за секунди е осъзнал страшната и жестока сила на лавините. А ако все още не сте се сдобили с книгата „Лавини в България“ или държите да Ви е подписана, ще имате и тази възможност.

Линк към събитието във Фейсбук