Тийн Лавинистика – практическо занимание

Този зимен сезон традицията на Тийнлавинистика в БАССЕС продължава! Макар и зимата да е топла, а снегът – малко, дойде време за учене. Не се стряскайте, защото няма да смятате, нито да пишете преразказ. Ще учите за снега и лавините докато играете, а класната ви стая ще се превърне в прекрасно снежно място с иглолистни дървета.

Имаме удоволствието да поканим тийнейджърите планинари на еднодневна среща и обучение по лавинна безопасност с нашия екип. Заниманието ще е под формата на лесна игра с приключенски елементи, в които участниците ще се запознаят с рисковете през зимата и ще се научат на основни правила и действия за превенция на лавини. Ще се занимаваме с лавинна екипировка, ориентиране и всичко това под формата на състезание. Накрая завършваме с полезни и забавни презентации на участниците.

Грабвайте екипировката млади планинари и заповядайте на нашите курсове!

Дати:

  • 4.02.2023 за деца между 11 и 14 годишна възраст; от 9:00 часа
  • 25.02.2023 за деца между 14 и 18 годишна възраст; от 9:00 часа

Цена: БЕЗПЛАТНО, финансира се по проект ЛАВИНИСТИКА на БАССЕС и с подкрепата на Nickolay Dodov Foundation (https://nickolaydodovfoundation.com/), на коит0 сме много благодарни за споделяне на информация, материали, и опит 🙂

Къде: х. Алеко

Времетраене: 4 часа

Брой участници: 18

Необходима екипировка: ски с панти или снегоходки и щеки, и разбира се топло облекло за зимната планина.

Участието е само с предварително записване. Всеки желаещ да участва следва да изпрати три имена и телефонен номер (на участник и родител), както и възраст на участника на safety@befsa.com. Всеки записан участник, ще получи мейл за потвърждение с декларация. Участници без попълнена декларация от родител, няма да бъдат допускани.

Събитието ще се проведе на безопасни от лавини места за участниците!